Dario Jongerius - Internationale economie

Dario Jongerius

Dario Jongerius is werkzaam als onderzoeker in het cluster Internationale Economie. Binnen SEO houdt hij zich vooral bezig met toegepaste macro-economie, internationale handel en evaluaties van ontwikkelingsprogramma’s.

Hij is vaardig in zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethodes en een expert in het helpen van cliënten met het opzetten van een M&E framework. Daarnaast bouwt en schat hij handelsmodellen, bijvoorbeeld om de determinanten en duur van handelsrelaties te onderzoeken.

Dario behaalde zijn master ‘Economics for Development’ aan de Universiteit van Oxford, een studie die gericht is op het aanleren van rigoureuze kwantitatieve empirische onderzoek vaardigheden. Daarnaast heeft hij  sterke kwalitatieve M&E vaardigheden opgedaan door zijn training in Results Based Management.

 

Wilt u weten wat Dario voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:
d.jongerius@seo.nl
020 525 1664

SEO-rapporten

13.06.2019Evaluatie van het ‘Flying Food' project in Kenia: Is een waardeketen voor krekels levensvatbaar?

Het innovatieve ontwikkelingsproject ‘Flying Food’ heeft gepoogd een duurzame waardeketen voor krekelprodukten op te zetten in Kenia en Oeganda. Ondanks verscheidene positieve resultaten is dit doel (nog) niet behaald.lees meer

20.05.2019Knelpunten op de Nederlandse arbeidsmarkt en potentieel arbeidsaanbod uit Afrika en het Midden-Oosten: is er een match?

Nederland en andere Europese landen kampen in toenemende mate met personeelstekorten, terwijl rond een derde van de jongeren in landen rond Europa werkloos is. In hoeverre sluiten vraag en aanbod op elkaar aan?lees meer

12.12.2018Monitoring Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Dit rapport bevat de monitoring van de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering over 2018.lees meer

 Over ons  > Medewerkers  > Dario Jongerius - Internationale economie