Marilou Vlaanderen - Financiële Markten & Finance

Marilou Vlaanderen

Marilou Vlaanderen is onderzoeker binnen het cluster Finance en Financiële markten. Voordat zij bij SEO in dienst trad, vervulde zij de functie van kwantitatief onderzoeker bij APE Public Economics. Marilou is gespecialiseerd in economische impactanalyses met een sterk kwantitatief component.

Zo was zij betrokken bij talrijke evaluaties, in elk stadium van beleidsvorming: van ex-ante tot ex-post. Voorbeelden zijn de ex-ante economische impactanalyse van de invoering van heffingen en quota op de Nederlandse audiovisuele markt (OCW), de ex-ante financiële impactanalyse van een stelselherziening op het verdienmodel van rechtsbijstandsverleners (J&V) en de ex-durante impactanalyse van de Werkclub op de participatie van Nieuwe Nederlanders (SZW). 

In haar rol als onderzoeker past Marilou geavanceerde econometrische modellen en technieken toe, waaronder PMS, survival analyse, en IV’s. Ze maakt hierbij veelvuldig gebruik van paneldata, waaronder microdata afkomstig van het CBS.

Marilou beschikt over een bachelorgraad Economics (Universiteit van Tilburg) en een cum laude mastergraad in Economic Development and Growth (Carlos III de Madrid).

Wilt u weten wat Marilou voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op: m.vlaanderen@seo.nl
020 525 1630

 Over ons  > Medewerkers  > Marilou Vlaanderen - Financiële Markten & Finance