Nils Verheuvel - Financiële Markten & Finance

Nils Verheuvel is onderzoeker bij het cluster Financiële Markten & Finance. Zijn expertise ligt vooral bij de interactie tussen financiële markten en de reële economie, waarbij hij empirische verbanden legt tussen financiële markten en macro-economische variabelen.

Nils versterkt met zijn kennis over tijdreeksanalyses en fixed effects modellen het onderzoeksteam in het cluster. Hij heeft onderzoek gedaan naar o.a. financiële crises, trade finance, internationale handel en regelgeving voor banken.

Na het behalen van zijn International Bachelor Economics & Business Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij aan dezelfde universiteit twee masteropleidingen gevolgd: International Economics en Policy Economics. In augustus 2018 verdedigde hij zijn scriptie 'Regulatory bank capital ratios and market measures of risk' over het effect van Bazel III kapitaalratio’s op het risico in de bankensector. Deze scriptie heeft hij geschreven bij De Nederlandsche Bank.


Wilt u weten wat Nils voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:
n.verheuvel@seo.nl
020 525 1648

SEO-rapporten

27.03.2019Economisch belang van het boekenvak. Omzet, toegevoegde waarde, werkgelegenheid en arbeidsinkomen in 2017

Dit rapport beschrijft de bijdrage van het boekenvak aan de Nederlandse economie door middel van een inschatting van de economische indicatoren omzet, toegevoegde waarde, werkgelegenheid en arbeidsinkomen. lees meer

 Over ons  > Medewerkers  > Nils Verheuvel - Financiële Markten & Finance