Viera Špániková - Internationale Economie

Viera van den Bergh-Špániková

Viera van den Bergh-Špániková is senior onderzoeker in het cluster Internationale Economie van SEO Economisch Onderzoek. Viera heeft meer dan 20 jaar ervaring met internationaal economisch onderzoek, advieswerk en beleidsevaluaties. Haar werkterrein beslaat een breed scala aan onderwerpen, waaronder de ontwikkeling van het midden-en klein bedrijf (MKB), regionale en lokale ontwikkeling, openbare financiën en evaluaties.

Viera is expert op het gebied van de ontwikkeling van het MKB en het belang daarvan voor economische groei en werkgelegenheid. Zij leidde reeds veel projecten op dit gebied, waaronder een studie over de internationalisering en innovatie van MKB-netwerken in Europa en een groot assistentie-project voor verbetering van de regelgeving en het ondernemingsklimaat ter ondersteuning van het MKB in het Caribisch gebied.

Op het gebied van regionale en lokale ontwikkeling heeft Viera publieke en private sector klanten in Europa en daarbuiten geadviseerd. Tevens ontwikkelde en gaf zij trainingen over financiering van regionale ontwikkelingsprogramma’s aan overheidspersoneel.

Openbare financiën, zoals begrotingsvoorbereiding en resultaatgericht begroten, is een van Viera’s favoriete onderwerpen. Op dit gebied is zij een veelgevraagd adviseur en trainer, o.a. voor Ministeries van Financiën in Bulgarije, Letland, Rusland, Slowakije, en Tsjechië. In Slowakije, haar geboorteland, was ze hoofdadviseur voor begrotingszaken onder het Public Finance Management Reform-project van de Wereldbank.

Tijdens haar carrière heeft Viera diverse beleidsevaluaties uitgevoerd voor, onder andere, de Europese Commissie, het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Wereld Bank.

Voordat Viera bij SEO kwam werkte ze bij het Nederlandse adviesbureau Ecorys. Ze promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze haar proefschrift schreef over een macro-economisch model van de Slowaakse economie. 

 

Wilt u weten wat Viera voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

v.spanikova@seo.nl
020 525 16 57
06 18350538

 Over ons  > Medewerkers  > Viera Špániková - Internationale Economie