pagina

Impact coronacrisis op de economie van Amsterdam


Op verzoek van de Gemeente Amsterdam Economische Zaken heeft SEO Economisch Onderzoek onderzocht wat te effecten zijn op de economie van (Groot-) Amsterdam. De rapportage richt zich op de effecten op korte termijn (tot 1 juni).

Elke maand dat de coronacrisis voortduurt, kost de regio Amsterdam 1,6 miljard euro. Een kwart tot een half miljoen banen staan onder druk. Amsterdam wordt zwaarder getroffen dan de rest van Nederland.

Lees meer over het onderzoek en bekijk de rapportage op de website van de Gemeente Amsterdam.

Lees ook het artikel in Het Parool.

 

Bert Tieben is methodoloog bij SEO Economisch Onderzoek. Zijn expertise ligt bij energievraagstukken zoals de regulering van netbedrijven in de energiesector en de maatschappelijke kosten en baten van duurzame energie. Daarnaast houdt hij zich bezig met marktordeningsvragen in private en semi-publieke markten zoals het hoger onderwijs en advisering over toepassing van de Mededingingswet. Meer is te lezen in zijn volledige profiel.

Tom Smits is onderzoeker bij SEO en is gespecialiseerd in het bouwen van (financieel)-economische modellen, econometrische analyses en machine-learning-technieken. Meer is te lezen in zijn volledige profiel.


Categorie: actueel