Team

Antonia Petrat

Antonia Petrat werkt als onderzoeker bij SEO Economisch Onderzoek. Ze werkt binnen het cluster Mededinging, Luchtvaart en Innovatie.

Als onderzoeker heeft Antonia ervaring met het uitvoeren van gedegen en geavanceerde kwantitatieve analyses. Haar focus ligt op modelleren en data analyse, hierbij is ze gespecialiseerd in R en STATA. Binnen het domein van de luchtvaart heeft Antonia gewerkt aan projecten gerelateerd aan duurzaamheid, concurrentie-effecten en impactbeoordelingen. Ze heeft gewerkt voor klanten zoals KLM, Air France, Lufthansa, ACI Europe en Transport & Environment. Binnen het domein van innovatie is Antonia gespecialiseerd in het werken met CBS Microdata. Zo heeft ze gewerkt aan de evaluatie energie-innovatieregelingen in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op het gebied van mededinging was ze betrokken bij projecten gerelateerd aan schendingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en heeft ze de resulterende schade geschat.

Antonia heeft twee masterprogramma’s afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Economie en Econometrie. Bij beide mastertheses richtte ze zich op onderzoek naar de woningmarkt. Haar scriptie over het effect van de invoering van de nieuwe gedragscode voor hypotheekleningen in 2011 op de Nederlandse woningmarkt is gepubliceerd in het tijdschrift Real Estate Economics. Bij SEO zet Antonia haar wetenschappelijk onderzoek voort en onderzoekt momenteel de impact van luchthaventarieven op duurzaamheid.

Wilt u weten wat Antonia voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

a.petrat@seo.