Team

Aram Klijn

Aram is onderzoeker binnen het cluster Werk & Zekerheid. Hij richt zich op toegepast economisch beleidsonderzoek, arbeidsmarktevaluaties en marktordeningsvraagstukken. Hierbij richt hij zich onder andere op de overgang van scholing naar werk, de overgang van werk naar pensionering en de effecten van fysieke en geestelijke gezondheid op arbeidsmarktparticipatie.

Aram heeft ruime ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals interviews, literatuuronderzoek en enquêtering. Ook heeft hij ervaring met het analyseren van data doormiddel van het schatten van econometrische modellen in programmeertalen zoals R, Stata en Python.   Daarnaast heeft hij ervaring met het schrijven van rapportages, beleidsevaluaties en beleidsadviezen.

Tijdens zijn bachelor en master heeft Aram veel kwalitatieve en kwantitatieve toegepaste economische onderzoeksvaardigheden opgedaan in zowel zijn scripties als opdrachten. Denk hierbij aan het uitvoeren van beleidsevaluaties en beleidsadviezen voor voorgestelde EU- en nationale wetswijzigingen op het gebied van de arbeidsmarkt, de pensioenmarkt en onderwijssubsidies. Ook heeft hij kennis opgedaan op het snijvlak tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt en de effecten van gezondheid en discriminatie op de arbeidsmarkt.

Aram behaalde zijn bachelor en master Economics beiden aan de Universiteit Tilburg. Tijdens zijn bachelor heeft Aram ook een semester gestudeerd in Taipei, Taiwan. Tijdens dit semester heeft hij zijn economische kennis verbreed door veelal geopolitieke vakken te volgen. Zijn master heeft hij ‘met genoegen’ voltooid. Tijdens de master heeft Aram zich gespecialiseerd in de richting Public Policy en heeft hij zijn masterscriptie geschreven over het effect van geestelijke gezondheid op studiekeuze.

Wilt u weten wat Aram voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

a.klijn@seo.nl