Team

Astrid Lensink

Astrid is onderzoeker bij het cluster Finance, Governance en Regulering. Ze is sinds augustus 2021 werkzaam bij SEO Economisch Onderzoek.

Haar voornaamste onderzoeksterreinen beslaan financiële markten, regulering, woningmarkt en de hoogte en structuur van bestuurdersbeloningen. Daarnaast heeft zij onderzoek uitgevoerd op het gebied van landbouw, klimaat en btw-vrijstelling. Haar expertise ligt bij data-analyse en enquêtes. Ook heeft zij veel ervaring met deskresearch, literatuurstudies, experimenten en interviews.

Voordat Astrid bij SEO kwam werken heeft zij na haar bachelor Economie en Beleid aan Wageningen University and Research twee masters gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam: Economie en Econometrie. De master Economie heeft zij cum laude afgerond. In haar masterthesis Economie heeft ze de effecten van monetaire beleidsschokken op de productiviteitsgroei in de VS onderzocht. Deze thesis schreef ze bij De Nederlandsche Bank (DNB). Haar tweede afstudeerscriptie schreef ze bij Triodos Investment Management. Daar heeft ze de rol van instituties op de sustainable development goals (SDG) scores van bedrijven in kaart gebracht.

Wilt u weten wat Astrid voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

a.lensink@seo.nl