Team

Demi Beernink

Demi is sinds 2022 werkzaam bij SEO als junior onderzoeker voor het cluster Finance, Regulering en Governance. Zij heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar zij de master Behavioural Economics heeft behaald.

Tijdens haar opleiding heeft Demi inzichten uit de economische wetenschap gecombineerd  met andere disciplines, voornamelijk uit de psychologie en sociologie. Zij heeft hierbij een realistische benadering ontwikkeld voor het verklaren en voorspellen van economische verschijnselen. Ook heeft zij tijdens haar studie veel kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld op het gebied van algemene economie. Hierbij is te denken aan econometrische data-analyses, toegepaste micro-economie en bedrijfseconomie.

Voor haar thesis heeft Demi zich gespecialiseerd in risico gedrag, en heeft zij onderzocht wat het effect is van ‘keuzes maken voor andere’ m.b.t. de risicoperceptie. Zij heeft hier gebruik gemaakt van zowel kwantitatief- als kwalitatief onderzoek en heeft een grootschalig experiment opgezet voor het verkrijgen van haar data.

Binnen SEO houdt Demi zich bezig met verschillende projecten, zo is zij o.a. betrokken bij het uitvoeren van beleidsevaluaties, scenario analyses, lab experimenten en meer.

Wilt u weten wat Demi voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

d.beernink@seo.nl