Team

Elène Lenders

Elène Lenders werkt sinds juli 2022 als onderzoeker in het cluster luchtvaart, mededinging en innovatie bij SEO.

Voordat Elène bij SEO in dienst trad, werkte ze als project manager voor de Netherlands Foreign Investment Agency en adviseerde ze internationale bedrijven in de chemie industrie over investeren en vestigen in Nederland. In die rol was zij nauw betrokken bij de meest recente en duurzame marktontwikkelingen in de chemie en energie industrie.

Elène behaalde haar Bachelor Economics and Governance en haar Master of Science Environmental Economics aan Wageningen Universiteit, met een semester aan de University of Wisconsin, Madison.

Haar Bachelor thesis ging over het verschil tussen emissierechten en CO2 belastingen. Ze koos ervoor om haar Master Thesis uit te voeren bij SkyNRG, marktleider op het vlak van duurzame brandstoffen in de luchtvaart. Hiervoor analyseerde ze de levenscyclus en de kosten-en baten van hernieuwbare- en fossiele kerosine. Verder heeft Elène stage gelopen bij een afdeling van de Nederlandse Ambassade in Houston, waar ze de kansen van de hernieuwbare energiemarkt in Texas voor Nederlandse ondernemers in kaart bracht.

Wilt u weten wat Elène voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

e.lenders@seo.nl