Team

Jaron Kappers

Jaron Kappers is werkzaam als stagiair bij het cluster Arbeid, waar hij bijdraagt aan onderzoeks-en evaluatieprojecten op het gebied van representativiteit van enquêtedata en de arbeidsparticipatie van pas afgestudeerde mbo-studenten. Hierin analyseert hij de causale invloeden van persoonlijke keuzes op de arbeidsparticipatie, zoekduur en lonen.

Hij loopt momenteel stage bij SEO naast het afronden van zijn masterstudie Econometrics and Mathemical Economics aan Tilburg University. Jaron heeft door zijn stage bij SEO en tijdens zijn studie kennis opgebouwd van (econometrische) kwantitatieve onderzoeksmethodes gecombineerd met economische kennis. Verder heeft hij een affiniteit met sociale gelijkheid, wat tot uiting komt op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, gezondheidszorg en discriminatie.

Tijdens zijn studie is Jaron leiding geworden van een vrijwilligersorganisatie in Albanië. Daarnaast heeft hij zelfstandig een Albanees schoenenmerk opgericht om voorheen werkloze schoenmakers werkgelegenheid te bieden. Naast andere evenementen, heeft hij leiding gegeven aan de commissie die het jaarlijkse carrière evenement Econometrics in Practice Day organiseert uit naam van studievereniging Asset | Econometrics. Hier was SEO Economisch Onderzoek ook aanwezig.

Wilt u weten wat Jaron voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

j.kappers@seo.nl

020 525 1630