Team

Lisa van Dongen

Lisa van Dongen is werkzaam als student-assistent binnen het cluster Internationale Economie. Binnen SEO houdt zij zich vooral bezig met kwantitatieve analyses, data-verzameling en deskresearch. Naast onderzoeks-gerelateerde activiteiten, heeft zij zich ingezet voor acquisitie en heeft zij een bijdrage geleverd de nieuwe website mede vorm te geven.

Lisa heeft sterke kwantitatieve onderzoeksvaardigheden ontwikkeld gedurende haar opleidingen, eerdere onderzoeksprojecten en haar werkzaamheden bij SEO.

In April 2020 behaalde zij een master in “Policy Economics” aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar scriptie over het effect van fusies en acquisities op R&D schreef zij bij het cluster Mededinging en Innovatie. Deze is nog hetzelfde jaar genomineerd voor de ACM scriptieprijs.

Naast industrial economics, is zij zeer geïnteresseerd in vraagstukken gerelateerd aan ontwikkelingseconomie en microfinanciëring. Voor het internationale onderzoeksproject van haar masters’ studievereniging AEclipse, heeft zij de effecten van migratiestromen uit Venezuela op de arbeidsmarkt in Peru bestudeerd. Momenteel schrijft zij een scriptie over microspaarrekeningen voor de Msc. International Development Studies aan de Wageningen University and Research.

Wilt u weten wat Lisa van Dongen voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

l.vandongen@seo.nl