Team

Nard Koeman

Nard Koeman is senior onderzoeker bij SEO Economisch Onderzoek. Zijn expertise bevindt zich op het terrein van beleidsevaluaties, innovatie en de transitie naar een duurzame economie. Nard heeft ruime ervaring met toegepast economisch onderzoek en beleidsadvisering.

Nard is sinds 2018 werkzaam binnen het cluster Mededing, Innovatie en Luchtvaart bij SEO Economisch Onderzoek. Sindsdien is hij betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten in opdracht van de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en ANBI-stichtingen, doorgaans als projectleider. Daarnaast heeft hij ervaring met het verzorgen van onderwijs, lezingen en trainingen.

Methodologische ervaring:
In zijn werk combineert Nard zijn kennis van economische theorie met het gebruik van geavanceerde econometrische technieken (bv. difference-in-differences, propensity score matching en instrumental variables). Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren en rapporteren van beleidsonderzoek. Ook heeft hij ten behoeve van meerdere onderzoeken online vragenlijsten (bv. vignetten-analyses) afgenomen en gaat hij regelmatig in gesprek met diverse stakeholders, om zodoende het verhaal ‘achter de cijfers’ te doorgronden (bv. diepte-interviews en focusgroepen). Ten slotte heeft Nard ruime ervaring met het opzetten van analyseraamwerken en monitoringsonderzoek. Zo is hij jaarlijks betrokken bij o.a. de Nederlandse Innovatie Monitor (sinds 2019), de Nieuwe Economie Index (sinds 2020), en de monitoringsrapporten over de naleving van de Corporate Governance Code (sinds 2016).

Opleiding en werkervaring:
Nard studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam (2013-2016), basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam (2008-2012) en heeft meerdere vakken gevolgd aan het Berklee College of Music in Boston Massachusetts USA (2009). Vervolgens heeft hij een aantal jaar gewerkt als data-analist en projectleider data-collectie bij onderzoeksbureau I&O Research (2016-2018) en als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam (2015-2017). Daarvoor was Nard o.a. werkzaam als student-assistent bij SEO Economisch Onderzoek.

Nevenfuncties en interesses:
Naast zijn werk bij SEO bekleedt hij een aantal nevenfuncties. Zo is hij sinds 2022 lid van de Monitoringscommissie Muziekensembles en Koren van de Raad voor Cultuur en speelt hij basgitaar bij de band Nana Adjoa. Met deze band speelde hij op zowel nationale als internationale podia, waaronder Best Kept Secret, Into the Great Wide Open en Lowlands (2022). Daarnaast is de band uitgeroepen tot Volkskrant-poptalent van het jaar (2021) en prijswinnaar van de Zilveren Notekraker (2021). Vanaf 2023 is hij zich gaan richten op filosofie en wetenschapsleer.

Contact:
Wilt u weten wat Nard voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

n.koeman@seo.nl