Team

Nienke Dijkstra

Nienke Dijkstra is werkzaam als onderzoeker bij SEO Economisch onderzoek binnen het cluster Zorg & Sociaal Domein. Na een studie econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is zij gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus Medisch Centrum. Haar promotieonderzoek is gericht op data science en statistisch modelleren in de zorgsector.

Sinds oktober 2022 is Nienke werkzaam bij het cluster Zorg & Sociaal Domein en houdt zij zich voornamelijk bezig met kwantitatieve analyses. In het bijzonder werkt Nienke aan simulatiemodellen en scenarioanalyses. Momenteel onderzoekt zij de mogelijkheden om zeer specialistische zorg te centraliseren en probeert zij de gevolgen van deze centralisatie in kaart te brengen.

In haar proefschrift maakt Nienke gebruik van moderne statistische modellen met toepassingen in gedrags- en gezondheidswetenschappen om zo betrouwbaardere conclusies te trekken en nauwkeurigere voorspellingen te maken. Haar onderzoek was geconcentreerd op economisch gedrag en cognitie. Daarnaast heeft zij tijdens haar onderzoek ervaring opgedaan met het uitvoeren en analyseren van experimenteel onderzoek.

Wilt u weten wat Nienke voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

n.dijkstra@seo.nl

06 81366539