Team

Rogier Lieshout

Rogier Lieshout is hoofd van het cluster Luchtvaart. Rogier heeft ruim 10 jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek op het gebied van luchtvaart. Hij is tevens directeur van Airneth, het wereldwijde wetenschappelijke kennisnetwerk voor de luchtvaart. Airneth stimuleert de uitwisseling van kennis tussen de wetenschap en het beleid door het organiseren van seminars en workshops over relevante onderwerpen.  

Rogier geeft leiding aan onderzoeksprojecten voor publieke en private partijen in binnen- en buitenland. Belangrijke opdrachtgevers zijn het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Royal Schiphol Group, de Europese Commissie, ACI EUROPE en IATA.

Hij is een expert op het gebied van luchtvaartontwikkelingen en de impact van luchtvaart op de economie, het klimaat en de omgeving. Zijn specialismen omvatten connectiviteitsstudies, vervoersprognoses en (economische) impact studies, waaronder maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA). Wat zijn bijvoorbeeld de consequenties van de Brexit, het uitbreiden van luchthavencapaciteit of het verhogen van belastingen op de passagiersvraag, de economie, het klimaat en de omgeving?

Rogier geeft regelmatig gastcolleges en publiceert in wetenschappelijke tijdschriften. Als directeur van Airneth, het wetenschappelijke kennisnetwerk voor de luchtvaart, heeft hij goede contacten binnen de academische wereld.

Rogier studeerde Operations Research & Management aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 kwam hij in dienst bij SEO als junior onderzoeker Regionale Economie en Transport. In 2008 stapte hij over naar het luchtvaartcluster, waar hij zich opwerkte naar senior onderzoeker en uiteindelijk clusterhoofd.

Wilt u weten wat Rogier voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

r.lieshout@seo.nl

020 525 1672