Team

Thijs Boonekamp

Thijs Boonekamp is senior onderzoeker bij SEO. Hij heeft circa 8 jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek in de luchtvaartsector. Thijs is gespecialiseerd in connectiviteitsanalyses, berekenen van welvaartseffecten en het uitvoeren van economische impactstudies. Hij is goed bekend met recente ontwikkelingen op luchtvaartgebied, zowel in de nationale als de Europese context.

Thijs is betrokken geweest bij diverse nationale en internationale projecten. Zo was hij verantwoordelijk voor de doorrekening van de effecten van Destination 2050, de roadmap van de Europese luchtvaartsector om de Europese klimaatdoelen te halen. Verder heeft hij meegewerkt aan onderzoeken voor onder andere ACI EUROPE, IATA UK Airports Commission, OECD/ITF, Schiphol Group, de Nederlandse overheid en de Europese Commissie. Enkele voorbeelden van Thijs zijn onderzoeksprojecten zijn de regionale economische impact van luchthavens, het effect van capaciteitsschaarste op prijzen van vliegtickets en de effecten van het moderniseren van het luchtruim.

Bij SEO houdt Thijs zich ook bezig met de ontwikkeling van de NetScan en NetCost connectiviteitsmodellen, en de ontwikkeling van de Airport Catchment Area Database. Deze modellen zijn veelvuldig toegepast in nationale en internationale studies. Daarnaast publiceert Thijs in wetenschappelijke tijdschriften, onder andere over de ontwikkeling van een connectiviteitsmodel voor de luchtvrachtsector, en het inschatten van passagiersstromen op basis van regionaal-economische gegevens.

Thijs Boonekamp studeerde in april 2013 af in Econometrie en Operationele Research aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie heeft hij geschreven over de mogelijkheid om revenue management in de luchtvrachtindustrie toe te passen. Deze scriptie heeft hij geschreven bij Air Cargo Netherlands (ACN), de brancheorganisatie van luchtvracht in Nederland, waar hij uitgebreide kennis heeft opgedaan over de luchtvrachtindustrie.

Wilt u weten wat Thijs voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

t.boonekamp@seo.nl

+31 (0)643061664
+31 (0)20 525 1666