Team

William Luiten

William Luiten is onderzoeker in het cluster Zorg & Sociaal Domein. Hij werkt econometrisch voornamelijk met panel data, maar doet ook kwalitatief werk. Onder meer via interviews, enquêtes en vignetten analyses.

Binnen het cluster Zorg & Sociaal Domein versterkt William het onderzoeksteam met zijn kennis van econometrische onderzoeksmethodes zoals fixed effects modellen, random effects modellen, instrumental variables en diff-in-diff-modellen. Ook heeft hij meerdere literatuurstudies gedaan.

Na zijn bachelor Economie en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond, heeft William de master Economics voltooid aan de Vrije Universiteit. Ook heeft hij een half jaar gestudeerd in Shanghai. Zijn bachelor scriptie onderzocht het effect van kwantitatieve verruiming op de 10-jaars Nederlandse staatsobligatie. In zijn master scripties onderzocht hij de effectiviteit van verschillende forward guidance types. Zijn expertise ligt dus ook op het vlak van monetaire beleid en dan met namen het onconventionele monetaire beleid. Na zijn master is hij direct aan de slag gegaan bij SEO, waar hij zich bezig houdt met de AOW.

Wilt u weten wat William voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

w.j.luiten@seo.nl