De baankansen voor sommige opleidingsrichtingen in het mbo doen niet onder voor het hbo en wo. Dat is de conclusie van het onderzoek dat SEO op maandag 19 juni heeft gepresenteerd. SEO organiseerde in samenwerking met EW het congres Studie & Werk 25 jaar.
Studie & Werk geeft al 25 jaar inzicht in de baankansen en startsalarissen van jongeren die de arbeidsmarkt opstromen na het afronden van hun studie. Verschillen in kansen en salarissen zijn een belangrijke indicator voor arbeidsmarktsucces, zowel op korte als langere termijn. De resultaten van het jaarlijkse onderzoek worden door jongeren, onderwijsinstanties en beleid veelvuldig benut.

Tijdens het congres is teruggeblikt op 25 jaar Studie & Werk door Arjan Heyma en Ruud Deijkers van EW Magazine en is de uitbreiding van het onderzoek naar de overgang onderwijs-arbeidsmarkt van mbo-studenten gepresenteerd door Henri Bussink, Koen van der Ven en Iris Klinker. Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, heeft het jubileumexemplaar in ontvangst genomen. Tijdens het congres zijn discussies gevoerd over studiekeuzevrijheid, nudging, kraptesectoren en macrodoelmatigheid, met Lisa Janssen, Adnan Tekin, Marc Salomon, Geert ten Dam, Sofyan Mbarki, Doekle Terpstra en dagvoorzitter Rens de Jong. Het EW-artikel over het onderzoek verschijnt deze donderdag in het magazine, het SEO-rapport volgt snel daarna.