Sinds 1997 brengt SEO Economisch Onderzoek jaarlijks in opdracht van weekblad Elsevier de arbeidsmarktpositie in kaart van pas afgestudeerde hoger opgeleiden. Centraal in het onderzoek staat de vraag met welke studie afgestudeerden uit het hoger onderwijs op dit moment de beste papieren hebben op de arbeidsmarkt. Vandaar ook de naam van het onderzoek: ‘Studie & Werk’. Hiervoor gebruiken we registratiedata van het CBS waarin alle afgestudeerden opgenomen zijn.

Wilt u nadere analyses laten uitvoeren op de gegevens of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact op met Henri Bussink.

24 jaar ‘Studie & Werk’

Studie & Werk omvat alle bekostigde opleidingen in het hoger onderwijs, gegroepeerd in 91 hbo-bachelor en 73 wo-master opleidingsclusters. De belangrijkste uitkomsten worden elk jaar gepubliceerd in weekblad Elsevier. Daarnaast brengt SEO Economisch Onderzoek een rapport uit, met daarin de wetenschappelijke verantwoording van het onderzoek.  De resultaten zijn te zien op www.elsevierweekblad.nl, waar u tevens de opleiding kunt vergelijken.