Team

Erik Brouwer

Erik Brouwer is het hoofd van het cluster Mededinging, Luchtvaart en Innovatie bij SEO Economisch Onderzoek en bekleedt de positie van hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit. Met meer dan 30 jaar ervaring als wetenschapper, beleidsonderzoeker en adviseur, is Erik een vooraanstaand expert in mededinging, innovatie en de economische implicaties van inbreuk op de Algemene Verordening Gegevens­bescherming (AVG).

Erik’s benadering in zijn werk is het objectiveren en rationaliseren van klantkeuzes door de belangrijkste effecten te ontrafelen en te isoleren, gebruikmakend van zijn uitgebreide kennis in econometrie, Big Data Science en economische theorie. Als hoogleraar focust hij zich op (duurzame) innovatie, mededinging en het meten van brede welvaart, en is hij verbonden aan het Expertisecenter Accounting van de Nyenrode Business Universiteit.

Zijn carrière omvat leiderschapsrollen in talrijke onderzoeksopdrachten en adviestrajecten voor een diversiteit aan klanten, waaronder bedrijven, advieskantoren, advocaten, brancheorganisaties, toezichthouders en (lokale) overheden zowel in Nederland als internationaal. Zijn ervaring strekt zich uit tot (toegepast) economisch onderzoek en advieswerk.

Erik voltooide zijn studie econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1997 promoveerde met zijn proefschrift “Into Innovation: determinants and indicators”. Zijn loopbaan omvat belangrijke posities bij SEO Economisch Onderzoek, Dialogic, PwC en LeasePlan. In deze rollen heeft Erik een breed scala aan leidinggevende en gespecialiseerde functies bekleed, variërend van Directeur Deals, Director Risk Management tot expert op het gebied van mededinging en de economische gevolgen van inbreuk op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Sinds 2017 leidt Erik bij SEO Economisch Onderzoek het cluster mededinging, luchtvaart en innovatie. Daarnaast is hij actief als lid van de ACM Academieraad en draagt hij bij aan wetenschappelijke tijdschriften en vakliteratuur, voornamelijk over onderwerpen gerelateerd aan innovatie, mededinging, media en prijsvraagstukken.

Bent u benieuwd naar wat Erik voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact op voor deskundig advies en inzicht.

e.brouwer@seo.nl

06 5131 7003