Filters
Zoeken Jaargang
Expertise
Auteur
Type publicatie

Publicaties

Rapport

Kwantitatieve evaluatie TVL en NOW

De financiële coronasteunmaatregelen voor vaste lasten (TVL) en loonkosten (NOW) ondersteunden doeltreffend bedrijven en werkgelegenheid tijdens de coronacrisis.

Impact van pandemieën Arbeidsmarkt Governance

2023-140

Rapport

Beleidstheorie LEV

SEO stelt een beleidstheorie op voor het kader lichte elektrische voertuigen.

2022-40

Rapport

Monitor ondernemingsklimaat 2023

Uit de eerste Monitor Ondernemingsklimaat blijkt dat Nederland beschikt over een solide ondernemingsklimaat, maar dat bedrijven zich zorgen maken over de houdbaarheid daarvan.

Innovatie

2023-107

Rapport

Evaluatie van de Innovatiebox 2010-2019

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Financiën hebben SEO Economisch Onderzoek en Dialogic de evaluatie uitgevoerd van de innovatiebox. De regeling is grotendeel doeltreffend in het bijdragen aan een goed vestigingsklimaat voor innovatieve bedrijven. De regeling is beperkt doeltreffend in het stimuleren van innovatieve activiteiten.

2023-125

Rapport

Evaluatie CAL

SEO evalueert de Commissie AWACS Limburg.

2023-116

Rapport

Onderzoek naar de impact van R&D&I in het cybersecurity domein

Dit rapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar de impact van research, development en innovation in het cybersecurity domein.

2023-120

Rapport

Impact students and alumni FEB-UvA

SEO heeft onderzoek gedaan naar de impact van alumni van economische masters op regionaal en nationaal niveau. Dit is een beknopt overzicht van de resultaten, die zijn verkregen op basis van onderzoek met de CBS Microdata.

Arbeidsmarkt

2023-112

Rapport

The position of the Dutch Solar PV Sector in the European Value Chain

This report sheds light on Europe’s and the Netherlands’ positioning in a future solar PV value chain. In order to rebuild a Dutch solar PV supply chain, European collaboration is key. The Netherlands holds a unique position in the integration of PV modules in the built environment.

2023-79

Rapport

Evaluatie energie-innovatie regelingen

SEO evalueert de economische impact van de Energie-Innovatieregelingen.

2023-03

Rapport

Economische beoordeling tweede ronde voorstellen Nationaal Groeifonds

SEO heeft onderzocht of investeringsvoorstellen voor het Nationaal Groeifonds goed zijn onderbouwd. Het Groeifonds is bedoeld om de economische groei op lange termijn te verhogen.

2022-29