Team

Albert Rutten

Albert Rutten is sinds 2023 werkzaam bij SEO als medior onderzoeker in het cluster arbeid. Hij heeft hiervoor gestudeerd aan Tilburg University waar hij zijn Bachelor en Research master behaalde. Vervolgens promoveerde hij in november 2023 aan dezelfde universiteit op het proefschrift Essays on Work and Retirement

Albert maakt in zijn proefschrift gebruik van microdata van het CBS. Vervolgens brengt hij met behulp van econometrische schattingsmethoden de effecten van arbeidsmarkthervormingen in kaart. Inmiddels zijn er verschillende artikelen over zijn onderzoek gepubliceerd in ESB en MeJudice. Daarnaast is hij ook verschenen in de Nieuwe Economenpodcast waarin hij vertelt over zijn onderzoek. Ten slotte is hij ook fellow van Netspar, het kennisnetwerk voor pensioen en oudedagvoorziening.

Binnen SEO houdt Albert zich bezig met verschillende projecten in het cluster arbeid. Zo was hij onder andere co-auteur van de projecten Arbeidsvoorwaardenvergelijking Publieke Sector en Arbeidsvoorwaarden Zorgsectoren.

Wilt u weten wat Albert voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

a.rutten@seo.nl