Team

Robbert Rademakers

Robbert Rademakers is een ervaren onderzoeker binnen het cluster Global Economics and Development bij SEO.  Hij heeft uitgebreide expertise in het evalueren en adviseren van internationale programma’s, met een specifieke focus op voedselzekerheid, private sector ontwikkeling, groene groei en financiële inclusie in lage- en middeninkomenslanden. Daarnaast heeft hij uitgebreide kennis over thema’s gerelateerd aan internationale handel, ongelijkheid en internationale migratie.

Voor recentelijke projecten werkte Robbert als M&E specialist, evaluator en adviseur voor diverse programma’s gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, multilaterale ontwikkelingsbanken en NGO’s. Via deze projecten heeft hij praktische veldervaring opgedaan in Franstalig Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Robbert is een expert in state-of-the-art econometrische technieken, waaronder het ontwerp en de ontwikkeling van RCTs en quasi-experimentele onderzoeksmethodologieën voor impactevaluaties. Daarnaast heeft hij uitgebreide expertise in het ontwerpen van enquêtes, en beheerst hij alle stappen: van de eerste conceptualisatie tot aan de implementatie, gevolgd door data-analyse en econometrische interpretatie.

Naast zijn vaardigheid in kwantitatieve methoden, heeft Robbert een uitgebreide achtergrond in verschillende kwalitatieve methodologieën, waaronder contribution analysis, systematische literatuuroverzichten en casestudy-analyse. Bovendien heeft hij veel ervaring met interculturele focusgroepdiscussies en interviews.

Robbert behaalde zijn PhD in de Economie (cum laude) aan de Radboud Universiteit in Nederland, waar hij baanbrekend onderzoek deed naar een breed scala aan sociaal-economische onderwerpen gerelateerd aan ontwikkelingseconomie, zoals etnische ongelijkheid en discriminatie.

Wilt u weten wat Robbert voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

r.rademakers@seo.nl