Team

Nils Verheuvel

Nils Verheuvel is senior onderzoeker bij het cluster Finance, Regulering & Governance. Hij doet veel onderzoek naar de woningmarkt, (corporate) governance, financieel toezicht en financiële markten. Nils werkt sinds 2018 bij SEO Economisch Onderzoek.

Nils is allround onderzoeker. Zijn expertise ligt bij scherpe kwantitatieve analyse, experimenteel onderzoek en enquêtes. Daarnaast is hij bedreven in grondige deskresearch, literatuurstudies en interviews. Nils heeft bij SEO gewerkt aan verschillende onderzoeken naar het in kaart brengen van economisch gedrag op verschillende markten. Zijn onderzoeken zijn gericht op de woningmarkt, financieel toezicht, kredietverlening, en op de beloningshoogte en -structuur en prikkelwerking van beloningspakketten voor topbestuurders. Ook heeft hij onderzoek gedaan naar de Corporate Governance Code en governance in de pensioen- en zorgsector. Daarnaast heeft hij enkele evaluaties van beleidsmaatregelen en organisaties, zoals het Kifid, uitgevoerd.

Nils is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voor zijn bachelor en zijn twee masteropleidingen: International Economics en Policy Economics. In zijn wetenschappelijke onderzoek richt Nils zich op de interactie tussen financiële markten en de reële economie en dan specifiek de relatie tussen trade finance en internationale handel. Hij heeft een wetenschappelijk artikel over vernieuwende kwantitatieve methodes, zoals de synthetic control methode, gepubliceerd in De Economist.

Wilt u weten wat Nils voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

n.verheuvel@seo.nl