Team

Iris Klinker

Iris Klinker is sinds oktober 2020 werkzaam bij SEO Economisch Onderzoek. Ze is begonnen als student-assistent en is sinds september 2021 onderzoeker binnen het cluster Arbeid.

In 2020 behaalde Iris haar bachelor econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar bachelor heeft ze vijf maanden aan Fudan University in Shanghai gestudeerd, waar ze mastervakken volgde over de economie van China. Haar bachelorscriptie schreef ze over genderongelijkheid in het startsalaris en de salarisgroei. Na haar bachelor heeft Iris de master econometrie met een specialisatie in Data Analytics aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Haar masterscriptie over de effecten van het vaderschapsverlof op de arbeidsmarktpositie van moeders schreef ze bij SEO.

Binnen SEO houdt Iris zich voornamelijk bezig met data-analyses en beleidsevaluaties op het gebied van arbeidsmarkt. Als econometrist beschikt ze over veel kennis van diverse  kwantitatieve onderzoekstechnieken. Haar voornaamste onderzoeksterreinen omvatten arbeidsmarktkrapte, flexibele arbeid en de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt.

Wilt u weten wat Iris voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met haar op:

i.klinker@seo.nl