Team

Joost Witteman

Joost Witteman is senior projectleider bij SEO Economisch Onderzoek. Zijn expertise bevindt zich vooral op het terrein van overheidsfinanciën en belastingen, kapitaalmarktregulering en corporate governance, en (internationale) macro-economie.

Joost werkt voor een scala aan opdrachtgevers, waaronder de Nederlandse overheid, internationale organisaties zoals de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds, en het bedrijfsleven. Ook coördineert Joost de bijdrage van SEO aan het Analistennetwerk Nationale Veiligheid en wordt hij periodiek gedetacheerd bij verschillende Nederlandse ministeries.

Als projectleider stuurt Joost complexe onderzoeksprojecten aan. Veel van deze projecten maken gebruik van zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden. Daarnaast heeft hij veel ervaring met het verzorgen van capacity building in verschillende landen binnen en buiten Europa.

Joost studeerde geschiedenis en economie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in monetair beleid en het bankwezen.

Wilt u weten wat Joost voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

j.witteman@seo.nl