Team

Joost Witteman

Joost Witteman is senior projectleider/data scientist bij SEO. Zijn aandachtsgebieden zijn financiële markten en financiering, en zijn specialismen zijn kwantitatieve onderzoekmethoden – inclusief de nieuwste machine learning technieken. 

Op deze terreinen werkt Joost voor een breed scala aan opdrachtgevers. Zo onderzocht Joost voor de Nederlandse Vereniging van Banken hoe het vermogen van Nederlandse huishoudens beter over de levensloop verdeeld kan worden; becijferde hij in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de gevolgen van een aantal toekomstige handelsakkoorden; en evalueerde hij voor het Ministerie van Economische Zaken de effecten van een aantal fiscale regelingen gericht op ondernemers.

Hiernaast werkt Joost geregeld aan vertrouwelijke, veelal kwantitatieve (big data) analyses voor bedrijven, brancheorganisaties, en overheden.

Joost studeerde geschiedenis en economie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in monetair beleid en het bankwezen. Zijn scriptie ging over het schatten van state-of-the-art structurele macro-economische modellen.

Wilt u weten wat Joost voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

j.witteman@seo.nl