Team

Marilou Vlaanderen

Marilou Vlaanderen is onderzoeker en arbeidseconoom. In haar werk combineert ze kwalitatieve en kwantitatieve methoden. Hiermee streeft ze naar antwoorden die helpen bij het maken van beslissingen, die zicht geven op wat er goed gaat, of om te leren van lessen uit het verleden. Kortom, antwoorden die mensen verder helpen.

Marilou is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van arbeid, diversiteit en inclusie. Wat ligt ten grondslag aan het tekort aan dierenartsen in Nederland? Hoe zorgen we voor meer genderdiversiteit in de top in de (semi-)publieke sector? En in hoeverre werkt het gebruik van algoritmes in sollicitatieprocedures arbeidsdiscriminatie in de hand?

Marilou past hiervoor geavanceerde econometrische modellen en technieken toe, maakt gebruik CBS Microdata, ontwerpt enquêtes, voert interviews uit, organiseert workshops en expertsessies, spreekt aan en fungeert als aanspreekpunt voor opdrachtgever en stakeholders. Daarnaast doet ze wetenschappelijk onderzoek, zoals de ontwikkeling van een Nowcastinginstrument om in tijden van crises beter zicht te krijgen op hoe de economie er op dat moment voor staat.

Marilou behaalde haar bachelorgraad Economics aan Tilburg University en haar mastergraad Economic Development and Growth cum laude aan de universiteit Carlos III de Madrid. Het onderzoek van haar masterthesis zette ze vervolgens in de praktijk in samenwerking met de regionale overheid in Yucátan, Mexico.

Wilt u weten wat Marilou voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan direct contact met haar op:

m.vlaanderen@seo.nl