Team

Wouter Elsenburg

Wouter Elsenburg is senior econoom binnen het cluster Finance, Regulering en Governance bij SEO economisch onderzoek. Wouter heeft ruim 20 jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek op het vlak van financiële markten en regulering, de huizenmarkt, marktordening, zorgeconomie en beleidsevaluatie. Hij heeft ruime ervaring als projectleider bij verschillende instellingen. In zijn onderzoek combineert hij een analytische aanpak met aandacht voor oplossingsrichtingen voor zijn opdrachtgevers die werken in de praktijk.

Voordat hij bij SEO aan de slag ging, was Wouter werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten waar hij met een klein team verantwoordelijk was voor analyses op het terrein van financiële stabiliteit. Daar onderzocht hij onder meer de liquiditeitsrisico’s van de portefeuille rentederivaten van Nederlandse pensioenfondsen, adviseerde hij over risico’s op de huizenmarkt en analyseerde hij de resultaten van groene beleggingsfondsen. Daarvoor werkte hij op het ministerie van Financiën, waar hij adviseerde over de regulering van financiële instellingen en de aanpak van de eurocrisis. Eerder werkte Wouter bij het Centraal Planbureau, waar onderzoek deed op het terrein van financiële markten en de zorg, het IMF en De Nederlandsche Bank, waar hij onder meer adviseerde over de aanpak van financiële crises.

Binnen SEO leidt Wouter verschillende projecten op het terrein van financiële regulering en de evaluatie van overheidsbeleid.

Wilt u weten wat Wouter voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

w.elsenburg@seo.nl

06 8134 5756