Aanwakkeren van scholing onder lager opgeleiden is niet eenvoudig

Onderzoek van SEO voor het ministerie van SZW en OCW laat zien dat de scholingsbereidheid onder lager opgeleiden laag en moeilijk te stimuleren is. Lees meer>

Lelystad slechts beperkt een oplossing voor de knellende piekuurcapaciteit op Schiphol

SEO-onderzoeker Joost Zuidberg licht toe op BNR Nieuwsradio. Lees meer>

De maatschappelijke kosten en baten van een luchthaven in zee moeten in beeld komen

Carl Koopmans, Rogier Lieshout & Bas ter Weel schrijven een opiniestuk voor Het Financieele Dagblad. Lees meer>

FNV: 1 miljoen euro is genoeg beloning voor topbankier

Vakbond FNV Finance wil in een beloningspact voor banken en verzekeraars vastleggen hoe hoog het salaris van hun topbestuurders mag zijn. SEO onderzoeker Bert Tieben reageert bij RTL Z op dit voorstel. Lees meer>

SEO Economisch Onderzoek

SEO Economisch Onderzoek doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ons onderzoek helpt onze opdrachtgevers bij het nemen van beslissingen. SEO Economisch Onderzoek is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam en beschikt over ruime expertise op tal van markten. We zijn sterk in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en technieken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze recente projecten.

SEO Economisch Opleiden

SEO Economisch Opleiden verzorgt cursussen voor bedrijven en overheden. Het kan gaan om een cursus uit ons programma, maar het is ook mogelijk om in overleg een op maat gemaakte cursus te ontwikkelen voor een specifieke groep medewerkers van uw organisatie. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten en hoogleraren.

SEO Economisch Optreden

SEO Economisch Optreden verzorgt lezingen en presentaties voor uw congres of seminar. Sprekers van SEO hebben altijd een goed onderbouwd inhoudelijk verhaal dat ze afstemmen op het publiek in de zaal. Het wordt steeds sprankelend gebracht, met passie voor economie en plezier in het overbrengen van economische inzichten.

SEO Economisch Ondersteunen

SEO Economisch Ondersteunen biedt de mogelijkheid om SEO-medewerkers op tijdelijke basis in te huren om specifieke expertise te leveren. Een andere mogelijkheid is dat een opdrachtgever tijdelijk behoefte heeft aan detachering vanwege pieken in onderzoekswerkbelasting of ter vervanging van een medewerker.

Aanmelden nieuwsbrief