Arbeidsmigranten frauderen op grote schaal met WW-uitkeringen: ‘Onverteerbaar’

Arjan Heyma, Hoofd Arbeid & Onderwijs, onderzoekt in Stand van Nederland de voor-en nadelen van arbeidsmigratie.
Lees meer>

Overheidsbemoeienis staat o zo noodzakelijke hervormingen van Air France-KLM in de weg

Hoofd Luchtvaart Rogier Lieshout schrijft een opiniestuk voor het Financieele Dagblad. Lees meer>

Investeer nu volop in snelle groei van arbeidsproductiviteit

Drie manieren om de arbeidsproductiviteitsgroei te verhogen: Investeer in menselijk kapitaal, geef werkenden meer zekerheid over hun inkomen en investeer in nieuwe technologie. Lees meer>

Onderwijsstromen en gelijke kansen in Den Haag

Hoe verhoudt Den Haag zich tot de G4 en het landelijke beeld als het gaat om gelijke kansen in het onderwijs? Lees meer>

SEO Economisch Onderzoek

SEO Economisch Onderzoek doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ons onderzoek helpt onze opdrachtgevers bij het nemen van beslissingen. SEO Economisch Onderzoek is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam en beschikt over ruime expertise op tal van markten. We zijn sterk in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en technieken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze recente projecten.

SEO Economisch Opleiden

SEO Economisch Opleiden verzorgt op maat gemaakte cursussen voor bedrijven en overheden. Het is mogelijk om in overleg een op maat gemaakte cursus te ontwikkelen voor een specifieke groep medewerkers van uw organisatie. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten en hoogleraren.

SEO Economisch Optreden

SEO Economisch Optreden verzorgt lezingen en presentaties voor uw congres of seminar. Sprekers van SEO hebben altijd een goed onderbouwd inhoudelijk verhaal dat ze afstemmen op het publiek in de zaal. Het wordt steeds sprankelend gebracht, met passie voor economie en plezier in het overbrengen van economische inzichten.

SEO Economisch Ondersteunen

SEO Economisch Ondersteunen biedt de mogelijkheid om SEO-medewerkers op tijdelijke basis in te huren om specifieke expertise te leveren. Een andere mogelijkheid is dat een opdrachtgever tijdelijk behoefte heeft aan detachering vanwege pieken in onderzoekswerkbelasting of ter vervanging van een medewerker.