Sociale ongelijkheid in Nederland

De regio waarin een kind opgroeit, beïnvloedt het latere inkomen. Elk jaar in een nieuwe regio met een hoger verwacht inkomen, maakt een kind 2,7 procent van het verschil in inkomen met de oude regio goed. Immobiliteit aan de onderkant van de inkomensverdeling is voor ongeveer de helft persistent en neemt toe sinds 2003.
Lees het artikel in NRC of lees het rapport.

Nalevingsonderzoek Corporate Governance Code boekjaar 2018

Dit rapport beschrijft de resultaten va het nalevingsonderzoek Corporate Governance Code over boekjaar 2018. In 1,0 procent van de gevallen is niet-naleving vastgesteld.
Lees meer

Monitoring Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De klanttevredenheid van kleinzakelijke klanten is toegenomen. Dit blijkt uit de tweede monitor van de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering. Lees meer

Vaststellen van de bijstandsbudgetten 2020

Dit rapport beschrijft het vaststellen van de bijstandsbudgetten voor gemeenten voor 2020. Lees meer

SEO Economisch Onderzoek

SEO Economisch Onderzoek doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ons onderzoek helpt onze opdrachtgevers bij het nemen van beslissingen. SEO Economisch Onderzoek is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam en beschikt over ruime expertise op tal van markten. We zijn sterk in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en technieken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze recente projecten.

SEO Economisch Opleiden

SEO Economisch Opleiden verzorgt op maat gemaakte cursussen voor bedrijven en overheden. Het is mogelijk om in overleg een op maat gemaakte cursus te ontwikkelen voor een specifieke groep medewerkers van uw organisatie. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten en hoogleraren.

SEO Economisch Optreden

SEO Economisch Optreden verzorgt lezingen en presentaties voor uw congres of seminar. Sprekers van SEO hebben altijd een goed onderbouwd inhoudelijk verhaal dat ze afstemmen op het publiek in de zaal. Het wordt steeds sprankelend gebracht, met passie voor economie en plezier in het overbrengen van economische inzichten.

SEO Economisch Ondersteunen

SEO Economisch Ondersteunen biedt de mogelijkheid om SEO-medewerkers op tijdelijke basis in te huren om specifieke expertise te leveren. Een andere mogelijkheid is dat een opdrachtgever tijdelijk behoefte heeft aan detachering vanwege pieken in onderzoekswerkbelasting of ter vervanging van een medewerker.