Team

Tobias Vervliet

Tobias Vervliet is onderzoeker bij SEO Economisch Onderzoek. Als econometrist heeft hij ruime kennis van diverse kwantitatieve onderzoeksmethoden en heeft hij ervaring met panel- en microdata.

Zijn kennis van econometrie en zijn werkervaring op het snijvlak van economisch beleid en onderzoek zet Tobias nu in bij het cluster Arbeid. Daar houdt hij zich onder andere bezig met effectevaluaties van beleid op het gebied van arbeidsmarkt.

Na zijn afstuderen heeft Tobias gewerkt als wetenschappelijk medewerker bij het Centraal Planbureau in de Sector Marktordening. Hier heeft hij voornamelijk gewerkt aan een onderzoek in de sector van geestelijke gezondheidszorg. In dit onderzoek wordt bestudeerd hoe GGZ aanbieders reageren (in termen van behandelduur en behandeluitkomsten) als zij plotseling geconfronteerd worden met een sterke afname in het aantal patiënten. Ook heeft hij meegeholpen aan de raming van de zorguitgaven.

Tobias heeft de masteropleiding Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen succesvol afgerond. Zijn masterscriptie schreef hij bij De Nederlandsche Bank en ging over de winstgevendheid van banken en de mate waarin zij risico nemen in een periode van lage rente.  Na zijn verdediging in juli 2016 heeft hij zijn scriptie verder uitgewerkt tot een wetenschappelijke publicatie.

Wilt u weten wat Tobias voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

t.vervliet@seo.nl