Team

Martin Adler

Martin Adler is een senior onderzoeker bij SEO. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek. Martin is een expert in transport en stedelijke economie en is momenteel gespecialiseerd in luchtvaartonderwerpen en duurzaamheid. Als zodanig is hij de principaal luchtvaartonderzoeker voor Fit for 55-regulering en het duurzaamheidspad Destination 2050 bij SEO Amsterdam Economics.

Martin heeft gewerkt voor de private en publieke sector in de lokale, nationale en internationale context. Zo was hij verantwoordelijk voor het inschatten van regionale markttoegangsvoordelen van investeringen in weginfrastructuur in termen van BBP en werkgelegenheid voor de EU28 in opdracht van de OESO en de Europese Commissie. Daarnaast had hij onderzoek gedaan en deskundig advies gegeven aan het Europees Parlement, het Federale Bureau voor de Statistiek in Zwitserland, het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Zuid-Koreaanse Ministerie van Transport, Rijkswaterstaat en bedrijven als Dropbox, Airbnb en Nissan. Voorbeelden van de reikwijdte van Martins werk zijn onder meer het voorspellen van de economische impact van autonome voertuigen tot het jaar 2050, en het ondersteunen van stadsvernieuwingsprojecten op wijkniveau door middel van consumentenonderzoeken op locatie en strategisch advies op directieniveau.

Martin Adler is gepromoveerd in transport en stedelijke economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert regelmatig in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften en draagt ​​bij aan het publieke debat door middel van krantenartikelen en podcasts. Martin is voor zijn wetenschappelijke bijdragen onderscheiden door het Duitse Forum voor Regionale Wetenschap en Economie en de International Transport Economics Association.

Wilt u weten wat Martin voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

m.adler@seo.nl

06 489 560 04