Team

Martin Adler

Martin Adler is een senior onderzoeker bij SEO Economisch Onderzoek. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek. Martin is een expert in transport en stedelijke economie. Bij SEO specialiseert Martin zich in economische vraagstukken rondom luchtvaart en  duurzaamheid. Zo werkt hij onder andere aan de economische analyse van Fit for 55-regulering en het Europese sectorplan voor duurzame luchtvaart Destination 2050.

Martin doet onderzoek in opdracht van de private en de publieke sector, zowel nationaal als internationaal. Het gaat bijvoorbeeld om het Europees Parlement, het Federale Bureau voor de Statistiek in Zwitserland, het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Zuid-Koreaanse Ministerie van Transport, Rijkswaterstaat en bedrijven als Dropbox, Airbnb en Nissan. Voor de OESO en de Europese Commissie heeft hij de regionaal economische impact, gemeten in BBP en werkgelegenheid, van investeringen in weginfrastructuur gekwantificeerd, op dit moment werkt Martin ook aan een vergelijkbare analyse voor de regionale impact van Europese luchthavens. Andere voorbeelden van het onderzoek dat Martin doet zijn onder meer het voorspellen van de economische impact van zelfrijdende voertuigen en het onderzoeken van en het adviseren over het effect van stadsvernieuwingsprojecten op basis van consumentenonderzoek.

Martin Adler is gepromoveerd in transport en stedelijke economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert regelmatig in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften en draagt ​​bij aan het publieke debat door middel van krantenartikelen en podcasts. Martin is voor twee van zijn wetenschappelijke artikelen onderscheiden door het Duitse Forum voor Regionale Wetenschap en Economie en de International Transport Economics Association.

Wilt u weten wat Martin voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

m.adler@seo.nl

06 489 560 04