Team

Martin Adler

Martin Adler is senior onderzoeker bij SEO. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek. Martin is een expert in transport en stedelijke economie en is gespecialiseerd in het berekenen van optimale investeringen in infrastructuur en diensten, het berekenen van externe kosten en bestrijdingsstrategieën en het samenspel tussen mobiliteit en de gebouwde omgeving. Hij kent de recente ontwikkelingen op het gebied van nieuwe mobiliteit en stadsvernieuwing in de lokale, nationale en internationale context.

Martin heeft gewerkt voor de private en publieke sector. Zo was hij verantwoordelijk voor het inschatten van de voordelen van regionale markttoegang van investeringen in wegeninfrastructuur in termen van BBP en werkgelegenheid voor de EU28 in opdracht van de OECD en de Europese Commissie. Daarnaast had hij onderzoek en deskundig advies gegeven aan het Europees Parlement, het Federaal Bureau voor de Statistiek, het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken, het Zuid-Koreaanse ministerie van Verkeer, Rijkswaterstaat en internationale bedrijven zoals Dropbox en Nissan. Voorbeelden van de reikwijdte van Martins werk zijn het voorspellen van de economische impact van autonome voertuigen tot het jaar 2050, en het ondersteunen van stadsvernieuwingsprojecten door middel van on-site consumentenmarktonderzoeken en strategisch advies op directieniveau.

Martin Adler is gepromoveerd in transport en stedelijke economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert regelmatig in peer-reviewen wetenschappelijke tijdschriften en draagt ​​bij aan het publieke debat via krantenartikelen en podcasts. Martin is voor zijn wetenschappelijke bijdragen bekroond door het Duitse Forum voor Regionale Wetenschap en Economie en de International Transport Economics Association.

Wilt u weten wat Martin voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met hem op:

m.adler@seo.nl

06 26 80 30 43
020 525 1630